Aroma Therapie

17 maart 2022


Iedereen heeft wel eens gehoord van aromatherapie, maar niet iedereen weet wat aromatherapie is. De meeste mensen denken bij aromatherapie aan wellness en lekkere geurtjes. En dat klopt! Maar het is veel breder dan dat... Zo worden essentiële oliën al jaren toegepast voor cosmetische doeleinden, als smaakstoffen in de voedingsindustrie en voor verschillende therapeutische doeleinden in de reguliere en alternatieve gezondheidszorg.

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid door middel van essentiële oliën. Essentiële olie zal, bij het juiste gebruik, zelden neveneffecten tot gevolg hebben en wordt daarom steeds populairder.

Wij kiezen bewust voor de producten van De Groene Linde vanwege hun energetische werking. De oliën hebben een zeer positief effect op het energie systeem van mens, dier en plant. De Groene Linde onderscheidt zich op deze manier van de andere aanbieders van etherische olie. Om een positief effect te hebben op het energiesysteem moeten de oliën wel heel zuiver zijn en dat is wat De Groene Linde dan ook garandeert.

De geurfrequenties van De Groene Linde zijn verkijgbaar in olie/essence, olie blends, sprays en roll-on/rollers.

Inspiratie voor veilig gebruiken en toepassen:

Als je werkt met geurfrequenties, weet dan: LESS IS MORE ! Etherische olie is erg geconcentreerd, de hoeveelheid die je nodig hebt is vaak veel minder dan je denkt.

De geurfrequenties worden op intuïtie gebruikt. Dat wil zeggen dat je zelf mag aanvoelen hoevaak je ze per dag toepast. Vind je een geur even niet prettig of vergeet je het gewoon, dan heb je het op dat moment ook niet nodig. Vertrouw er maar op dat je gevoel precies weet wat goed voor je is.

Enkele belangrijke contra-indicaties:
Zwangerschap, Borstvoeding, Baby’s, Allergische aandoeningen, Astma, Epilepsie

Voor kinderen van 5 tot 12 jaar gebruik je ongeveer de helft van de aangegeven hoeveelheid zoals hieronder beschreven. Kinderen vinden het heel fijn om de geuren te gebruiken en ze hebben er heel veel baat bij omdat ze ondersteunend werken. De geuren kunnen worden gebruikt als positief anker. Voor kinderen 1 tot 5 jaar gebruik je uitsluitend speciaal ontwikkelde kinderproducten. Voor die tijd kan je gebruik maken van de frequentie van de olie. Het flesje onder het bedje leggen is dan al genoeg.

Zwangerschap
We zijn terughoudend met het gebruik van etherische olie tijdens de zwangerschap omdat bij verkeerd gebruik de kans op complicaties wordt vergroot. Let op: bij verkeerd gebruik! Bij matig en goed doordacht gebruik kunnen etherische oliën een welkome verlichting geven. De Groene Linde heeft een speciale productlijn, bedoeld voor vrouwen die zwanger willen worden of al zwanger zijn. Bij het creëren van de blends is alleen gebruik gemaakt van etherische oliën die veilig en geschikt zijn voor zwangere vrouwen.

Gebruik van olie/essences vanaf 12 jaar:

Voetbad
Gebruik 3 tot 5 druppels etherische olie samen met 2 el Himalaya zout en een scheutje basisolie (bijv. amandelolie) in een teiltje met warm water. Zit 15-20 minuten ontspannen met je voeten in het voetbad.

In bad
Om de olie met water te vermengen, heb je een emulgator nodig. Gebruik hiervoor Himalaya zout. Maak eerst een mengseltje van enkele eetlepels Himalaya zout, 10-15 druppels etherische olie en een scheutje basisolie en voeg dat toe aan je badwater. Ontspannen maar!

Aromabrander
Doe 5-10 dr. etherische olie in wat water en steek het kaarsje aan. Let erop dat de olie niet aanbrandt, hou het waterpeil in de gaten!

Elektrische diffuser
Lees de gebruiksaanwijzing en volg de instructies van de fabrikant van de diffuser. Gebruik de geurfrequentie van je keuze. TIP: Maak het waterreservoir af en toe schoon met alcohol.

Wattenschijfje
Druppel 3 tot 5 dr. etherische olie op een wattenschijfje. Draag dit bij je of leg het in je bed. Het wattenschijfje voorkomt vlekken op je kleding of beddengoed.

Massage olie
Voeg aan een flesje neutrale massage olie van 100 ml maximaal 25 druppels etherische olie toe.
TIP: begin met enkele druppels en voeg naar behoefte meer druppels toe tot het gewenste resultaat.

Voetreflex of voetmassage
Maximaal 10 druppels in een basisolie voor 1 behandeling.

Zoutpotje
Vul een glazen potje met grof Himalaya zout en voeg 5-10 dr. essence toe. Zet het potje neer op de plek waar de frequentie nodig is. Het zout werkt als een katalysator op de frequentie en deze zal zich heel krachtig verspreiden. Je kunt ook een brokje Himalaya zout gebruiken.

Rollers / Roll-on
Maak van je favoriete geur een roll-on.
Voeg 20-30 dr. etherische olie toe aan 8 ml Jojoba olie en doe dit in een roll-on flesje. Je kunt dit direct op je huid rollen. Geschikte plekken zijn: binnenkant polsen, achter in je nek en op een chakra. Een fijne toepassing voor kinderen!

Flesje
Draag het flesje bij je in je broekzak. De energie komt gewoon door het glas heen en zal je energiesysteem beïnvloeden. Als je het flesje te groot vindt, gebruik dan een testflesje dat je eenvoudig vult met de frequentie die je nodig hebt.

Geursteentje
Gebruik 3-5 dr. op een geursteentje of poreus stukje hout en leg dit in je buurt. Geursteentjes zijn gemaakt van gips en dus goed absorberend.

In de auto
Druppel 4-8 dr. olie op een poreus steentje, houtje o.i.d. en leg dit op een wattenschijfje (ter bescherming van je dashboard) op het ventilatierooster in je auto. De geur verspreidt zich snel. Er zijn ook leuke geurhangers verkrijgbaar. Deze vul je met etherische olie en hang je aan de spiegel.

100% Natuurzuivere Etherische Olie

De Groene Linde verkoopt alleen natuurzuivere etherische olie. De tekens die op de flesjes staan, zijn door EU/Nederlandse regelgeving bepaald. Iedere leverancier van etherische olie in Europa moet hieraan voldoen. Vanwege diezelfde regelgeving staat er geen bio keurmerk op de flesjes. Als bedrijf moet je je registreren (dit kost erg veel geld) zodat je de term biologisch op het etiket mag vermelden. Ook al koopt De Groene Linde biologische olie in, ze mogen dit niet als biologisch doorverkopen onder eigen merk…

Etherische olie innemen

Wij zijn er geen voorstander van om de olie in te nemen. De etherische olie komt ook heel goed in je lichaam door het in te ademen of via de huid d.m.v. massages en voetbaden. De kleine moleculen van de etherische olie komen via de longblaasjes of de huid in je bloedbaan terecht.

De Groene Linde medische disclaimer vind je op hun website:
https://degroenelinde.nl/medische-disclaimer/

In sommige gevallen kunnen er allergische reacties ontstaan en kunnen er contra-indicaties zijn. Raadpleeg je arts als je twijfelt of de geuren goed voor je zijn. De geuren zijn ter ondersteuning en vervangen geen behandeling van een arts of specialist.