Waarom werken affirmaties niet?

28 februari 2022

Affirmeren, jezelf positief toespreken, intenties neerzetten, dagelijks herhalen... en toch werkt t niet... Hoe komt dat toch?

Daar zijn verschillende redenen voor:
Ten eerste komt het omdat, zo lang er beperkende overtuigingen actief zijn, deze de positiviteit tegenhouden. Je weet wel... het zijn die vervelende gedachten die je maar niet kunt stoppen...
“Het lukt me toch niet”
“Ik ben niet goed genoeg”
“Ik ben het niet waard”

De tweede reden dat je affirmaties nog niet werken is omdat je nog wegkijkt van negativiteit en van vervelende dingen. Dat noemen we 'struisvogelen'.

"Ik krijg toch waar ik mijn gedachten op focus? Dan kijk ik gewoon weg van vervelende dingen en richt me alleen op mijn wensen! Want, als ik me op positieve zaken richt, krijg ik positief resultaat..."

Jammer, ook dat werkt niet!
Je kunt niet wegstoppen wat je liever niet aangaat, ontkennen dat het er is, wegkijken... Dan blijft het onbewust meedraaien in jouw systeem! Je kunt geen licht krijgen door het donker te ontkennen!

De derde reden is:
Het werkt niet als je je affirmaties vanuit een tekort inzet. Behoefte hebben aan, verlangen naar, willen hebben... Manifesteren vanuit een onderliggend tekort, geeft meer tekort!

Er zijn dus nog een belangrijke stappen te nemen als jouw affirmaties en intenties niet voor je werken:

1. Het loslaten van je beperkende programma’s en overtuigingen
2. Het erkennen en doorvoelen van je schaduwstukken
3. Je affirmaties en intenties goed verwoorden

Als je dan ook nog je bewustzijn inzet in plaats van je hoofd en je gevoelens en onderliggende behoeftes loslaat... Dan weet ik zeker dat jouw manifestatiekracht creatiekracht wordt!

Wil je leren hoe je dit doet?
Boek een Loslaat consult of doe mee met het traject Lessen in Loslaten.

Karin