Etherische Olie Eucalyptus 10ml

Merk: - Etherische Olie

Eucalyptus olie staat voor “ik open je ogen!”

Latijnse naam: Eucalyptus Globulus
Land van herkomst: China
Winning: Waterdampdestillatie

Al in de oude beschavingen van Egypte, India en China kende men de kracht van essentiële oliën zoals eucalyptusolie. Deze oliën bevatten de aromatische bestanddelen uit bloemen en bladeren van bepaalde planten en hebben invloed op je stemming, je geestelijke veerkracht en brengen een prettige sfeer in huis.

LICHAMELIJK:

Eucalyptus is een etherische olie die kan worden gebruikt bij allerhande verkoudheidklachten, griep en infectieziektes, net zoals pepermunt. Het herpesvirus is met behulp van eucalyptusolie snel om zeep geholpen, dus het is een prima middel bij koortslippen of gordelroos. Ook het spierstelsel heeft baat bij een massage met eucalyptusolie: spieren ontspannen, verstuikingen genezen sneller en het neemt de pijn weg bij reumatische klachten. Eucalyptus is ook fantastisch om mee schoon te maken: het desinfecteert oppervlakten uitstekend. Denk aan je aanrecht of koelkast, maar zelfs je toilet kan schoongemaakt worden met eucalyptus. Meng wat ouderwetse groene zeep in een beetje warm water en druppel er tien druppels eucalyptus bij.

PSYCHISCH:

Heb je het gevoel dat je leven zich afspeelt in een dichte mist en is oriëntatie en concentratie daardoor niet meer mogelijk? Eucalyptusolie zorgt er dan voor dat je weer kan denken en je concentratievermogen wordt vergroot. Eucalyptus laat je weer zien waar je bent en waar je naar toe moet zonder de verbanden van het leven uit het oog te verliezen.

CONTRA-INDICATIES:

Eucalyptus kun je beter niet samen met homeopathische geneesmiddelen gebruiken.


€6,85